Autorius:

Akvilė Misiūnaitė

Receptas

Kava ,,Rudens jaukumas‘‘

Reikės:

120 ml pieno

50 ml kavos

20 g šokolado

Žvaigždinio anyžiaus(pagal skonį)

Imbiero (pagal skonį)

Kardamono(pagal skonį)

Cinamono lazdelių(pagal skonį)

Imbiero miltelių(pagal skonį)

Medaus (pagal skonį)

Šis kavos receptas puikiai tiks šaltam rudens vakarui, nes prieskoniai naudojami šiam receptui suteiks jaukumo ir šilumos.

Receptas:

Šokoladą išlydykite vandens vonelėje ir pasiruoškite kavą. Išėmę iš vandens vonelės išlydytą masę sudėkite į pasiruoštą gaminti šiai kavai puodelį. Toliau suformuokite kitą sluoksnį, pildami skystą medų ant viršaus. Po šio etapo imbierą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į puodą įpilkite pieną ir sudėkite supjaustytą imbierą, kardamoną, cinamono lazdeles, žvaigždinį anyžių.  Kaitinkite ant nedidelės ugnies. Pieną su prieskoniais reikėtų pakaitinti iki 65-70 ͦC. Prieskonius išimkite ir pieną suplakite plakikliu iki standžių putų. Pieną supilkite ant medaus ir tuomet atsargiai plona srovele pilkite kavą. Viršų apibarstykite šokolado drožlėmis ir imbiero milteliais. Skanaus.