Autorius:

Ieva Brenciute

Receptas

  • Įdėkite jums mėgstamą kavos kiekį į stiklinę (geriau didesnę, nei puodelis, iš kurio geriate, nes kavos granulės sugers nemažai vandens) ir užpilkite jums skaniu vandeniu (nes vanduo kavai labai svarbus! Tai gali būti filtruotas vanduo, natūralus negazuotas mineralinis vanduo arba jūsų namų čiaupo - skonio reikalas) ir palikite geriausiai pernakt. Aš nededu į šaldytuvą, nes manau, kad kava geriau prisitraukia kambario temperatūroje, o šaldytuve viskas lėčiau vyksta, taip pat gali "prisigerti" jame esančių kvapų.
  • Kavai pasiruošus, perfiltruokite per filtrą, kad nebeliktų kavos tirščių ir įpilkite į sau mielą stiklinę. 
  • Įdėkite ledukų, apelsino žievelę ir voila! (Pagal norą galite pagardinti mėgstamu augaliniu ar įprastu pienu)